Cluj: Angajaţii Autostrăzii Transilvania, în concediu de vineri până în 5 ianuarie

Cei 2.500 de angajaţi de pe şantierul Autostrăzii Transilvania vor intra, de vineri, în concediu de odihnă pe perioada sărbătorilor de iarnă, urmând ca în 5 ianuarie 2009 să reia activitatea, în cazul în care conducerea companiei Bechtel nu va trece la concedieri colective.

141 afișări
Imaginea articolului Cluj: Angajaţii Autostrăzii Transilvania, în concediu de vineri până în 5 ianuarie

Cluj: Angajaţii Autostrăzii Transilvania, în concediu de vineri până în 5 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

Nicolae Feneşan, secretar regional în cadrul Federaţiei Generale a Sindicatelor Familia, a declarat, joi, că negocierile cu conducerea Bechtel, constructorul autostrăzii, nu s-au soldat cu niciun rezultat.

"Am avut joi o negociere cu conducerea Bechtel legată de concedierile colective preconizate. Noi am arătat că această concediere încalcă procedura legală şi am cerut să ni se arate motivele reale, dar nu am primit răspuns", a spus Feneşan.

Potrivit sursei citate, sindicaliştii au cerut şi un punct de vedere de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) privind datoriile invocate de conducerea Bechtel, dar nici de aici nu s-a primit vreo adresă.

"Pe perioada concediului de odihnă al angajaţilor, care începe de vineri până în 5 ianuarie 2009, noi pregătim un plan de acţiune, în cazul în care conducerea Bechtel va trece la concedierea colectivă a celor 2.300 de angajaţi. Vom avea discuţii cu AJOFM şi ITM şi vom contesta decizia de concediere", a spus Nicolae Feneşan.

Feneşan a spus că directorul de proiect al Bechtel pentru Autostrada Transilvania, Michael Mix, le-a spus sindicaliştilor că, din punctul său de vedere, a avut loc consultarea sindicatelor aşa încât se poate trece la concedieri colective.

Feneşan a adăugat că sindicaliştii caută soluţii atât pentru angajaţi, cât şi pentru proiectul în sine al autostrăzii.

"Vrem să vedem cum facem să salvăm şi angajaţii, şi autostrada. Dacă sunt concediaţi oamenii şi se întrerupe activitatea, reluarea lucrărilor va fi foarte dificilă. Vor avea probleme cu reangajările şi găsirea specialiştilor", a spus secretarul regional al Federaţiei Generale a Sindicatelor Familia.

Activităţile de construcţie a Autostrăzii Transilvania vor fi reduse substanţial, iar această măsură ar putea afecta până la 2.300 de angajaţi, ca urmare a faptului că CNADNR datorează constructorului 27 de milioane de euro, a anunţat, săptămâna trecută, directorul de proiect pentru Autostrada Transilvania.

Citeşte şi:

Reducerea lucrărilor la Autostrada Transilvania ar putea afecta 2.300 de muncitori

Decizia Bechtel impune o analiză privind oportunitatea continuării contractului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici