CNADNR a semnat contractele pentru loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda

CNADNR a semnat, joi, contractele pentru proiectarea şi execuţia loturilor 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda, constructorii italieni şi austrieci selectaţi urmând să primească, în total, 1,1 miliarde lei (aproape 250 milioane euro), inclusiv TVA, pentru aceste proiecte.

504 afișări
Imaginea articolului CNADNR a semnat contractele pentru loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda

CNADNR a semnat contractele pentru loturile 3 şi 4 ale autostrăzii Sebeş - Turda (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

Contractul pentru lotul 3, cu o lungime de 12,4 km, a fost atribuit asocierii italiene Tirrena Scavi - Societa Italiana per Condotte d’Acqua şi are o valoare de 420,5 milioane lei, fără TVA.

Al patrulea tronson al autostrăzii, de 16,3 km, va fi construit de PORR Construct - PORR Bau (Austria) în baza unui contract de 470 milioane lei, fără TVA.

Finanţarea este asigurată din fonduri europene (85%) şi bani de la bugetul de stat.

Durata de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni, incluzând patru luni pentru proiectare, iar perioada de garanţie este de patru ani.

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a anunţat săptămâna trecută că acordurile pentru cele două loturi pot fi semnate, după respingerea unor contestaţii de Curtea de Apel, hotărârea instanţei fiind aşteptată şi pentru primele două tronsoane.

CNADNR a selectat în luna decembrie constructori români, italieni şi austrieci pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, cu o lungime de 70 de kilometri, preţul pe kilometru fiind de 6 milioane euro.

Pentru primul lot, cu o lungime de 17 kilometri, a fost selectată asocierea italiană Impregilo - Salini, în vreme ce lotul al doilea, de 24,2 kilometri, va fi proiectat şi construit de asocierea de firme italiene şi româneşti RCM Construzioni/ Imob Lux Construct /Consinit /Societatea de Construcţii Napoca/ Impresa Ferrara S.N.C Di Angela & Rossella Ferrara/ T Dancor RomConstruct / Shelter Construct/ Associazione Cooperativa Muratori & Affini Ravenna/ Schiavo & C/Eurocerad International.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici