CNADNR are datorii către constructori de 1,4 miliarde lei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are datorii de 1,4 miliarde lei către constructori, urmând ca o parte din sumă să fie achitată până la finele anului, iar restul în cursul anului 2011, au declarat pentru MEDIAFAX surse din CNADNR.

75 afișări
Imaginea articolului CNADNR are datorii către constructori de 1,4 miliarde lei

CNADNR are datorii către constructori de 1,4 miliarde lei (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Plăţile vor fi făcute în funcţie de vechimea facturii, o parte anul acesta, o parte anul viitor", au afirmat sursele citate, care nu au precizat numărul companiilor la care CNADNR are datorii.

Pe partea de întreţinere, cea mai veche factură este din septembrie 2009.

CNADNR a introdus de vineri rovinieta electronică, iar ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, estimează că sistemului electronic de emitere şi control al rovinietei va creşte cu 20% încasările.

La rectificarea bugetară din luna august, veniturile CNADNR au fost suplimentate cu 1,1 miliarde lei.

Potrivit bugetului aprobat în aprilie de Guvern, CNADNR urma să realizeze venituri proprii în 2010 de 934,38 milioane de lei, reprezentând vânzarea rovinietelor şi încasarea taxelor pentru poduri.

Alocaţia bugetară iniţială pe 2010 a CNADNR a fost de 4,43 miliarde de lei, în scădere cu 3% faţă de nivelul stabilit la începutul anului trecut pentru 2009, de 4,57 miliarde de lei, care însă a fost majorat ulterior la 5,06 miliarde de lei.

Pentru investiţii, bugetul CNADNR din luna aprilie prevedea 5,98 miliarde de lei, nivel similar cu cel de anul trecut (5,96 miliarde de lei), din care 2,4 miliarde de lei reprezintă sume de la Fondul Naţional de Dezvoltare pentru investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici