CNADNR va cheltui 95 de milioane de lei pentru emiterea şi expedierea amenzilor către şoferii fără rovinietă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va organiza o licitaţie pentru servicii de imprimare şi expediere a proceselor verbale de contravenţie pentru şoferii depistaţi fără rovinietă, valoarea estimativă a contractului fiind de 95 milioane lei, fără TVA.

72 afișări
Imaginea articolului CNADNR va cheltui 95 de milioane de lei pentru emiterea şi expedierea amenzilor către şoferii fără rovinietă

CNADNR va cheltui 95 de milioane de lei pentru emiterea şi expedierea amenzilor către şoferii fără rovinietă (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, CNADNR va încheia un acord cadru pe o perioadă de patru ani, iar ulterior va atribui contracte subsecvente, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Firma câştigătoare va prelua datele de identificare ale contravenientului, date transmise de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Poliţiei, va imprima procesele verbale şi le va expedia destinatarului cu confirmare de primire, prin servicii poştale proprii sau subcontractate şi va prelucra confirmările de primire şi retururile.

Confirmările de primire vor fi scanate şi stocate în ziua efectuării livrării într-o bază de date, care va putea fi accesată oricând de CNADNR printr-o reţea securizată, se arată într-un răspuns al Companiei de Drumuri la solicitarea MEDIAFAX.

Retururile vor fi păstrate atât în original, cât şi în format digital, cu motivul clar al imposibiltăţii livrării.

Data prevăzută pentru începerea procedurilor de adjudecare a fost stabilită la 4 aprilie.

Compania de Drumuri a introdus la 1 octombrie anul trecut rovinieta electronică, iar şoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi între 250 şi 4.500 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici