Comerţul electronic cu carduri bancare a crescut în primele nouă luni cu 47,5%

Tranzacţiile online prin carduri bancare au totalizat 99,6 milioane euro în primele nouă luni, în creştere cu 47,5% faţă de perioada corespunzătoare a anului 2009, fiind procesate 1,69 milioane tranzacţii, a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul general al companiei RomCard, Marin Mitroi.

28 afișări
Imaginea articolului Comerţul electronic cu carduri bancare a crescut în primele nouă luni cu 47,5%

Comerţul electronic cu carduri bancare a crescut în primele nouă luni cu 47,5% (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele nouă luni ale lui 2009 au fost înregistrate aproximativ 886.000 de tranzacţii cu o valoare totală de 67,5 milioane de euro.

"Toate domeniile sunt abordate în plata cu cardul, însă putem vorbi în principal de plata facturilor de telefonie mobilă şi, mai nou, şi plata facturii Romtelecom. De asemenea, un domeniu important este turismul, unde în agenţii se înregistrează cele mai mari valori în euro ale tranzacţiilor, dar ne putem referi şi la plata bunurilor electronice şi electrocasnice, precum şi la plata utilităţilor", a explicat Mitroi.

El a estimat că piaţa de profil ar putea avea un avans de aproximativ 40% în acest an, la 130 milioane de euro, urmând să fie procesate 2,2 milioane de tranzacţii, ceea ce reprezintă o creştere de 76% comparativ cu 2009.

"În e-commerce s-a înregistrat un uşor recul în lunile mai-iulie, dar de atunci şi-a revenit şi cred că îşi va menţine acest trend până la sfârşitul anului", a adăugat directorul general al RomCard.

La nivelul primelor şase luni ale anului, tranzacţiile online prin carduri bancare s-au majorat cu 60% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, la 68,5 milioane euro, fiind procesate 1,19 milioane de tranzacţii.

Firma RomCard a fost înfiinţată în anul 1994, fiind primul centru de procesare carduri din România. Printre activităţile RomCard se numără autorizarea tranzacţiilor cu card bancar (front office), gestionarea bazei de date de comercianţi (back office), servicii de e-commerce, suport clienţi, prevenire fraude şi dispute electronice.

RomCard a fost vândută la jumătatea acestui an de către BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank, Raiffeisen Bank şi Financiara către compania turcă de procesare a cardurilor Provus Services Provider.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici