Comisar UE: Ancheta privind posibilele practici anticoncurenţiale ale Gazprom merge mai departe

Investigaţia Comisiei Europene privind posibile practici anticoncurenţiale ale Gazprom pe piaţa europeană, care durează de mai bine de doi ani, va intra curând într-o nouă etapă, potrivit Wall Street Journal, care citează comisarul UE pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

123 afișări
Imaginea articolului Comisar UE: Ancheta privind posibilele practici anticoncurenţiale ale Gazprom merge mai departe

Comisar UE: Ancheta privind posibilele practici anticoncurenţiale ale Gazprom merge mai departe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că vom putea merge mai departe cu acest caz într-o perioadă relativ scurtă. Este foarte important ca toate companiile din Europa să se ghideze după acelaşi set de reguli şi aceleaşi eforturi în implementarea lor", a declarat Vestager într-un interviu pentru Wall Street Journal.

Comisia Europeană a început în 2012 o anchetă pentru a verifica dacă Gazprom abuzează de poziţia dominantă pe piaţa europeană pentru a împiedica aprovizionarea din alte surse şi pentru a taxa clienţii incorect, însă acţiunea a fost întârziată de declanşarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.

În cazul în care UE va aduce acuzaţii formale împotriva Gazprom, este probabil ca autorităţile de la Moscova să interpreteze gestul ca pe un act de agresiune, în contextul în care Rusia se confruntă deja cu impactul sancţiunilor economice impuse de către statele din Vest şi al scăderii preţului petrolului.

Dacă grupul rus este găsit vinovat, ar putea fi amendat cu până la 10% din veniturile anuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici