Comisia economică a Senatului a avizat proiectul de lege a OUG privind fondurile suverane

Comisia economică, industrii şi servicii a Senatului şi-a dat, marţi, avizul favorabil cu amendamente pentru proiectul de lege prin care este adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) privind fondurile suverane.

312 afișări
Imaginea articolului  Comisia economică a Senatului a avizat proiectul de lege a OUG privind fondurile suverane

Comisia economică a Senatului a avizat proiectul de lege a OUG privind fondurile suverane

Mai exact, această Comisie a avizat proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii. Executivul a adoptat această OUG în şedinţa din 15 noiembrie.

De asemenea, Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul de lege vizând OUG nr. 100/2018, iar Ministerul Finanţelor a propus Comisiei menţionate o lege de aprobare a acestei ordonanţe. În plus, Consiliul Concurenţei a anunţat că a analizat OUG, iar obiecţiile propuse de această autoritate au fost adoptate.

În şedinţa de marţi, Comisia a discutat şi şi-a dat votul pe amendamentele propuse de Silvia Dinică, senator USR şi secretar al Comisiei. Unul dintre amendamentele adoptate este cel privind proiectul sustenabil, care a fost redefinit drept „proiectul de investiţii viabil care contribuie la dezvoltarea economică a ţării, care ţine cont de impactul social şi de cel asupra mediului şi care asigură o dezvoltare viabilă asupra generaţiilor actuale şi viitoare”.

De asemenea, Comisia economică a Senatului a decis, ca urmare a unui amendament propuse de Dinică, ca membrii unui fond suveran să nu facă parte dintr-un partid politic. Ministerul Finanţelor Publice nu a susţinut acest amendament.

La data de 18 iulie, Curtea Constituţională a României a admis toate sesizările formulate de Opoziţie şi preşedintele Klaus Iohannis cu privire la Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Dezvoltare de Investiţii, motivând că un astfel de fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern, nu printr-un act normativ adoptat de Parlament. Ulterior, Executivul a venit cu o OUG privind cadrul general pentru fondurile suverane şi de investiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici