Solidaritate  Comisia Europeană acordă scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importuri de echipamente medicale

  • Comisia Europeană acordă scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importurile echipamentelor medicale din state non-UE.
  • Decizia include măşti şi echipamente de protecţie, kituri de testare, ventilatoare şi alte echipamente medicale.
  • Scutirea de taxe se aplică pe o perioadă de şase luni.
906 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană acordă scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importuri de echipamente medicale

Comisia Europeană acordă o scutire taxe vamale şi de TVA pentru importurile de echipamente medicale din ţări din afara UE

Comisia Europeană a decis, astăzi, să aprobe cererile primite din partea statelor membre şi a Regatului Unit care solicitau scutirea temporară de la plata taxelor vamale şi a TVA la importurile de dispozitive medicale şi de echipamente de protecţie din ţări terţe, pentru a contribui la combaterea coronavirusului.

Această măsură va facilita, din punct de vedere financiar, accesul la echipamente medicale de care medicii, asistenţii medicali şi pacienţii au atât de multă nevoie, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene.

Scutirea de taxe include măştile şi echipamentele de protecţie, precum şi kiturile de testare, ventilatoarele şi alte echipamente medicale.

Decizia se va aplica pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungită.

În 20 martie, Comisia a informat toate statele membre, precum şi Regatul Unit, să depună o cerere privind scutirea de la plata la taxelor vamale şi a TVA la importurile de echipamente de protecţie şi alte echipamente medicale din ţări terţe.

Toate statele membre, precum şi Regatul Unit, au dat curs acestui apel.

Decizia de astăzi se aplică retroactiv de la 30 ianuarie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici