Comisia Europeană aprobă Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa

  • Comisia Europeană a aprobat formal Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa.
  • Franţa va primi din partea Uniunii Europene subvenţii de 39,4 miliarde de euro.
  • Bruno Le Maire: Planul Viitoarea Generaţie UE "va permite Europei să rămână în cursă în concurenţa generată de China şi de Statele Unite".
363 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană aprobă Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa

Comisia Europeană aprobă Planul de relansare post-pandemie elaborat de Franţa

Comisia Europeană a aprobat, miercuri, planul de relansare economică post-pandemie elaborat de Franţa, anunţă Palatul Élysée, după întâlnirea preşedintelui Emmanuel Macron cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, informează cotidianul Le Point.
 
Franţa a solicitat doar partea subvenţionată a Planului Uniunii Europene pentru relansare, denumit Viitoarea Generaţie UE.
 
Franţa va primi din partea Uniunii Europene 39,4 miliarde de euro, dar Planul Naţional de Relansare şi Rezilienţă elaborat de Guvernul de la Paris are un cuantum total de 100 de miliarde de euro.
 
Planul prevede investiţii structurale pentru avansarea tranziţiei ecologice şi digitale, precum şi pentru dezvoltarea sectorului de resurse umane şi formare profesională.
 
"Adoptarea Planului naţional de relansare de către Comisia Europeană reprezintă o etapă importantă pentru Franţa şi pentru Europa. Astăzi, solidaritatea europeană dă rezultate. Am lucrat împreună pentru a construi o relansare comună care să răspundă provocărilor secolului nostru, pentru tranziţia ecologică şi digitală. Se deschide o nouă pagină. Trecem de la o Europă a susţinerii economice de urgenţă la o Europă a relansării şi a pregătirii pentru viitor. Eforturile noastre trebuie să fie coordonate, deoarece economiile noastre sunt conectate. Acest lucru va permite Europei să rămână în cursă în concurenţa generată de China şi de Statele Unite", a declarat ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici