Comisia Europeană i-a cerut României să transpună integral normele la pensie pentru lucrătorii mobili

Comisia Europeană (CE) le-a solicitat, joi, Ciprului, Franţei, Irlandei şi României să notifice transpunerea integrală a normelor privind drepturile la pensie suplimentară pentru lucrătorii mobili.

1249 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană i-a cerut României să transpună integral normele la pensie pentru lucrătorii mobili

CE i-a cerut României să transpună integral normele la pensie pentru lucrătorii mobili

„Comisia Europeană a decis astăzi (joi - n.red.) să trimită avize motivate către Cipru, Franţa, Irlanda şi România pentru neîndeplinirea obligaţiei de a notifica transpunerea integrală în legislaţia naţională a normelor UE privind drepturile la pensie suplimentară (Directiva privind transferabilitatea pensiilor, Directiva 2014/50/UE)”, arată comunicatul de presă al Comisiei.

Directiva prevede cerinţe minime privind dobândirea şi păstrarea drepturilor la pensie suplimentară. Prezenta directivă este importantă pentru promovarea mobilităţii forţei de muncă prin protejarea drepturilor la pensie suplimentară ale lucrătorilor mobili.

În aprilie 2014, statele membre au convenit să transpună această directivă şi să comunice Comisiei măsurile naţionale de transpunere până în mai 2018.

Comisia a trimis deja acestor ţări o scrisoare de punere în întârziere în iulie 2018. Toate cele patru ţări au răspuns că procesul de transpunere era în curs de desfăşurare.

„Întrucât Comisia nu a primit încă nicio notificare cu privire la o transpunere completă, ea a decis să trimită un aviz motivat. Dacă statele membre nu iau măsuri în termen de două luni, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a UE”, au precizat reprezentanţii CE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici