Comisia Europeană îi cere României să introducă taxe pentru autorizarea produselor biocide

Comisia Europeană (CE) i-a solicitat, joi, României să pună integral în aplicare normele Uniunii Europene (UE) prin stabilirea taxelor pentru prelucrarea cererilor privind produsele biocide, potrivit unui comunicat emis joi.

192 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană îi cere României să introducă taxe pentru autorizarea produselor biocide

Comisia Europeană îi cere României să introducă taxe pentru autorizarea produselor biocide

„Comisia a decis să îi trimită României o scrisoare de punere în întârziere, prin care solicită adoptarea de taxe pentru prelucrarea cererilor, în conformitate cu normele UE privind produsele biocide [Regulamentul (UE) nr. 528/2012]”, menţionează comunicatul CE.

Regulamentul citat prevede că statele membre percep taxe de la solicitanţi pentru serviciile pe care le prestează în temeiul regulamentului şi că statele membre trebuie să stabilească şi să publice cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor competente.

„România nu a stabilit încă şi nu a publicat cuantumul taxelor care trebuie plătite autorităţilor sale naţionale pentru prelucrarea mai multor tipuri de cereri în temeiul Regulamentului privind produsele biocide. Prin urmare, România nu este în măsură să proceseze astfel de cereri. Acest lucru a dus la o întârziere în prelucrarea mai multor cereri pendinte pentru autorizarea la nivel naţional a produselor biocide. România are în prezent la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie”, precizează comunicatul CE.

În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici