Comisia Europeană investighează oficial Amazon.com pentru aranjamentul fiscal din Luxembourg

Comisia Europeană a deschis o investigaţie oficială referitoare la un acord fiscal convenit de Amazon.com cu autorităţile din Luxembourg, instituţia adăugând astfel o nouă companie americană importantă într-o anchetă care include deja Apple şi Starbucks, relatează MarketWatch.

150 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană investighează oficial Amazon.com pentru aranjamentul fiscal din Luxembourg

Comisia Europeană investighează oficial Amazon.com pentru aranjamentul fiscal din Luxembourg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Executivul UE este îngrijorat că acordul fiscal dintre Amazon şi autorităţile din Luxembourg, din 2003, ar putea echivala cu subvenţii ilegale şi ar putea cere ca taxele neplătite de companie să fie recuperate de stat.

Guvernul din Luxembourg a furnizat în august informaţii referitoare la mai multe cazuri, solicitate de CE în cadrul aceleiaşi investigaţii, inclusiv despre Amazon.com.

"Decizia din 2003 din Luxembourg, care se aplică subsidiarei locale Amazon EU Sarl, ar putea subestima profitul impozabil al acestei divizii, care înregistrează cea mai mare parte a profitului grupului Amazon în Europa", potrivit Comisiei.

Instituţia europeană consideră că acest fapt ar conferi un avantaj economic grupului american, care plăteşte astfel taxe mai mici decât alte companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici