Comisia Europeană investighează Samsung Electronics pentru practicile în domeniul patentelor

Comisia Europeană (CE) investighează Samsung Electronics pentru practicile de licenţiere a patentelor către alţi producători de telefoane mobile.

107 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană investighează Samsung Electronics pentru practicile în domeniul patentelor

Comisia Europeană investighează Samsung Electronics pentru practicile în domeniul patentelor (Imagine: Mediafax foto/AFP)

CE va analiza dacă Samsung a încălcat un angajament din 1998 de a acorda altor producători licenţe standard pentru telefoane, în termeni rezonabili, nediscriminatorii, informează Bloomberg.

Investigaţia a fost lansată după ce Samsung a reclamat în justiţia europeană că unii producători concurenţi i-au încălcat patentele, se arată într-un comunicat al Executivului UE.

Autorităţile europene de reglementare au intensificat supravegherea practicilor companiilor în privinţa drepturilor de proprietate intelectuală, iar comisarul antitrust Joaquin Almunia a declarat luna trecută că vrea să se asigure că patentele nu sunt folosite pentru a bloca extinderea producătorilor concurenţi.

Între companiile investigate se află şi Honeywell International şi DuPont, din industria chimică, în timp ce în cazul sectorului bancar are loc o evaluare a standardelor folosite.

CE va investiga dacă Samsung a încălcat legea privind monopolurile sau un angajament către Institutul European pentru Standarde în Telecomunicaţii, folosindu-se de drepturile asupra patentelor pentru a distorsiona concurenţa.

CE a anunţat în noiembrie anul trecut că a solicitat informaţii din partea Samsung şi Apple, referitoare la folosirea patentelor.

Apple şi Samsung sunt implicate în procese legate de drepturile de proprietate intelectuală în cel puţin 10 state.

Samsung a pierdut marţi un proces prin care cerea anularea interdicţiei obţinute de Apple în Germania privind vânzarea de tablete Galaxy 10.1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici