Comisia Europeană planuieste standardizarea încărcătoarelor de telefoane mobile. Apple ar putea fi obligată să folosească standardul USB Type-C

Comisia Europeană va efectua un studiu de impact pentru a estima costurile şi beneficiile standardizării încărcătoarelor de telefoane mobile, relatează Euractiv, citând-o pe Margrethe Vestager, Comisarul european pentru competiţie.

830 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană planuieste standardizarea încărcătoarelor de telefoane mobile. Apple ar putea fi obligată să folosească standardul USB Type-C

Foto: Pixabay

Potrivit Euractiv, Comisia exercită presiuni la nivelul companiilor de zece ani pentru stabilirea unui model unic de încărcător. Pentru a-şi susţine poziţia, Comisia a invocat atât faptul că în fiecare an se strâng peste 51.000 de tone de deşeuri rezultate din urma aruncării încărcătoarelor vechi, cât şi problemele de compatibilitate întâlnite de posesorii de telefoane. Două exemple în acest sens sunt telefoanele ce folosesc sistemul de operare Android şi iPhone-urile.

În 2009, 14 companii producătoare de telefoane au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la standardizarea încărcătoarelor, care însă a expirat în 2012. Printre companiile care-l semnaseră s-au numărat Samsung, Apple, Nokia şi Huawei.

„Dat fiind nivelul nesatisfăcător al progresului acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în scurt timp un studiu de impact pentru a evalua costurile şi beneficiile altor opţiuni”, a precizat Margrethe Vestager.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici