Comisia Europeană suplimentează la nivelul de 40 de miliarde de euro bugetul pentru tranziţia ecologică

  • Comisia Europeană suplimentează bugetul pentru tranziţia ecologică până la nivelul de 40 de miliarde de euro
  • Iniţial, Comisia Europeană propusese 7,5 miliarde de euro pentru tranziţia spre tehnologii ecologice
  • Optsprezece state membre UE au semnalat deja intenţiile de a solicita fonduri europene pentru susţinerea tranziţiei de la industria fosilă la sisteme industriale ecologice
347 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană suplimentează la nivelul de 40 de miliarde de euro bugetul pentru tranziţia ecologică

Comisia Europeană suplimentează la nivelul de 40 de miliarde de euro bugetul pentru tranziţia ecologică

Comisia Europeană a suplimentat până la nivelul de 40 de miliarde de euro propunerea bugetară pentru facilitarea tranziţiei de la combustibili fosili la energii ecologice, informează agenţia de presă Reuters.

Optsprezece state membre ale Uniunii Europene au semnalat deja intenţiile de a solicita fonduri europene pentru susţinerea tranziţiei de la industria fosilă la sisteme industriale ecologice.

Comisia Europeană a transmis miercuri că va aloca 40 de miliarde de euro pentru acest program, respectiv 30 de miliarde de euro prin fondul de relansare post-pandemie şi 10 miliarde din bugetul comunitar destinat perioadei 2021-2027.

Iniţial, Comisia Europeană propusese 7,5 miliarde de euro pentru tranziţia spre tehnologii ecologice.

Planul bugetar propus de Comisia Europeană are nevoie de aprobarea Parlamentului UE şi a Consiliului European.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
buget

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici