Comisia Naţională de Prognoză: Rata şomajului va scădea, în 2017, la 4,6%. Tendinţa se va menţine şi în următorii ani

Rata şomajului va coborâ, în 2017, la 4,6% faţă de 4,8% cât se estimează că se va atinge până la sfârşitul acestui an, se arată în raportul publicat joi de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).

829 afișări
Imaginea articolului Comisia Naţională de Prognoză: Rata şomajului va scădea, în 2017, la 4,6%. Tendinţa se va menţine şi în următorii ani

Comisia Naţională de Prognoză: Rata şomajului va scădea, în 2017, la 4,6%. Tendinţa se va menţine şi în următorii ani (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

Cea mai mare rată a şomajul se estimează că va fi cea din Regiunea Sud-Vest Oltenia, care va scădea de la 7,8% în 2016, la 7,7% în 2017. La polul opus se va situa Bucureşti-Ilfov unde rata şomajului va coborâ de la 1,7% în 2016, la 1,6% în anul care vine.

Tendinţa de scădere a ratei şomajului va continua şi în următorii ani, astfel încât în 2018 aceasta va atinge, pe total economie, 4,4%, iar în 2019 va ajunge la 4,3%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici