Compania aeriană flydubai intră pe piaţa românească

Compania flydubai din Emiratele Arabe Unite va intra la 1 octombrie pe piaţa românească, urmând să opereze patru zboruri săptămânale directe Bucureşti-Dubai, a declarat pentru MEDIAFAX Carmen Demetriade, directorul general al agenţiei World Travel, care reprezintă interesele companiei în România.

1473 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană flydubai intră pe piaţa românească

Compania aeriană flydubai intră pe piaţa românească (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, la câteva zile după sărbătorirea a trei ani de la înfiinţare, compania aeriană îşi extinde operarea în Europa de Est şi Centrală, având în total 15 destinaţii în zece ţări.

În România, cele patru zboruri săptămânale vor începe de la 1 octombrie, iar tarifele vor porni de la 440 euro, cu toate taxele incluse. Biletele pot fi cumpărate începând cu 15 iunie de pe site-ul companiei sau de la agenţiile de turism.

Tarifele permit un bagaj de cabină de maximum 7 kilograme, o geantă de mână sau pentru laptop şi un bagaj de cală de 20 kilograme. Un loc mai spaţios în avion presupune un cost suplimentar de 21 euro. La bord, pasagerii au la dispoziţie mai multe servicii opţionale precum anumite pachete de divertisment, selecţie de meniuri, băuturi şi produse Duty Free.

Avioanele vor pleca de pe aeroportul Henri Coandă.

Pasagerii flydubai vor avea posibilitatea să călătorească în Dubai sau mai departe, către una dintre cele 45 de destinaţii operate de companie în zona Golfului, Orientul Mijlociu, Africa, Oceanul Indian şi Asia.

"Noua rută dovedeşte angajamentul flydubai de a se extinde din Orientul Mijlociu către noi destinaţii care, din nefericire, de-a lungul timpului, nu au beneficiat de suficiente zboruri directe către EAU. Cu atât mai mult cu cât există un număr considerabil de expatriaţi români în întreaga lume care acum vor avea posibilitatea să-şi viziteze familiile şi prietenii, datorită conexiunilor via Dubai", a declarat preşedintele flydubai, Ghaith Al Ghaith.

Cele mai recente statistici ale aeroportului din Dubai relevă o creştere de peste 35% a vizitatorilor din Europa Centrală şi de Est în primele patru luni ale anului 2012.

"Emiratele Arabe Unite oferă turiştilor extrem de multe atracţii. Toată lumea ştie despre cumpărăturile ce se pot face în Dubai, dar EAU înseamnă mult mai mult. Avem unele dintre cele mai frumoase plaje din lume şi hoteluri extraordinare", a adăugat Al Ghaith.

Operatorul a început zborurile comerciale pe 1 iunie 2009 şi, în mai puţin de trei ani, şi-a mărit flota la 23 avioane Boeing 737-800NGs noi şi a ajuns la peste 45 de destinaţii.

Compania a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al EAU şi conducătorul Emiratului Dubai. Compania este în proprietatea guvernului din Dubai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici