Compania BP va plăti despăgubiri de 18,7 miliarde dolari pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic

Compania petrolieră britanică BP, responsabilă de poluarea produsă în Golful Mexic în 2010, a stabilit să achite despăgubiri de 18,7 miliarde de dolari Administraţiei federale din Statele Unite şi autorităţilor din cinci state americane, informează BBC News online.

166 afișări
Imaginea articolului Compania BP va plăti despăgubiri de 18,7 miliarde dolari pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic

Compania BP va plăti despăgubiri de 18,7 miliarde dolari pentru dezastrul ecologic din Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul american al Justiţiei a confirmat acordul, explicând că este vorba de cea mai mare despăgubire din istoria Statelor Unite.

O explozie la o platformă petrolieră a BP produsă pe 20 aprilie 2010 a provocat moartea a 11 muncitori, iar petrolul s-a scurs trei luni în Golful Mexico, generând pagube majore în statele Alabama, Florida, Louisiana, Mississippi şi Texas.

BP riscă şi o amendă pentru dezastrul ecologic produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici