Compania Coty vrea cu orice preţ să cumpere Avon: Şi-a majorat oferta cu 6,5%

Compania americană Coty, cu operaţiuni în domeniul cosmeticelor, şi-a majorat oferta de preluare a Avon Products, tot din SUA, cu 6,45%, la 10,65 miliarde de dolari, cu sprijinul unor investitori precum Berkshire Hathaway, grupul miliardarului Warren Buffett.

Compania Coty vrea cu orice preţ să cumpere Avon: Şi-a majorat oferta cu 6,5%

În cazul în care discuţiile de preluare nu vor începe până pe 14 mai, Coty intenţionează să îşi retragă propunerea, potrivit unei scrisori a acestei companii publicate joi de Avon.

Oferta pe acţiune a fost majorată de la 23,25 dolari la 24,75 dolari.

Conducerea Avon a precizat că va analiza noua ofertă a Coty în timp util.

Preşedintele Coty, Bart Becht, a precizat în scrisoare că sursele de finanţare includ principalul acţionar al companiei, Joh Benckiser, BDT Capital Parners, Berckshire Hathaway, precum şi JP Morgan.

Avon a respins ofertele anterioare ale Coty, pe motiv că valoarea companiei ar putea creşte sub conducerea unui nou director general.

Oferta iniţială făcută de Coty a fost de 22,25 dolari pe acţiune.

Acţiunile Avon au urcat cu 20 de cenţi înainte de deschiderea bursei din New York, la 21,8 dolari pe unitate.

Avon, cel mai mare operator de vânzări directe de produse cosmetice la nivel mondial, a numit-o luna trecută pe Sheri McCoy, fost director la Johnson & Johnson, în funcţia de CEO al companiei.

McCoy a declarat săptămâna trecută, în primele sale comentarii publice în calitate de CEO, că prioritatea sa este stabilizarea afacerilor Avon.

Pe lângă scăderea vânzărilor pe piaţa americană şi pierderea reprezentanţilor de vânzări, Avon se confruntă în SUA cu o investigaţie legată de dare de mită în străinătate.

Profitul net al Avon a scăzut cu 81,5% în primul trimestru, la 26,5 milioane de dolari, din cauza numărului mai mic al reprezentanţilor de vânzări şi a creşterii costurilor.

Veniturile au coborât cu 2%, de la 2,63 miliarde de dolari la 2,58 miliarde de dolari, afectate de scăderea numărului de reprezentanţi de vânzări în special pe piaţa nord-americană.

Ambele companii sunt prezente pe piaţa locală, prin Coty Cosmetics România şi Avon Cosmetics România.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 0 comentarii
Taguri:
COTY ,
AVON ,
COMENTARII

Nu exista comentarii

COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Ce părea doar un zvon a devenit realitate. Anunţul neaşteptat facut de Gabriela Firea în direct