Compania de rezervări turistice Booking.com, acuzată că are datorii fiscale de 356 de milioane euro în Franţa

Autorităţile din Franţa solicită restanţe fiscale în valoare de 356 de milioane de euro din partea companiei de rezervări turistice Booking.com, parte a Grupului Priceline (PCLN.O), relatează site-ul agenţiei Reuters.

6389 afișări
Imaginea articolului Compania de rezervări turistice Booking.com, acuzată că are datorii fiscale de 356 de milioane euro în Franţa

Compania de rezervări turistice Booking.com, acuzată că are datorii fiscale de 356 de milioane euro în Franţa (Imagine: Andriana Neagoe/ Arhiva Mediafax Foto)

Grupul Priceline a comunicat că autorităţile fiscale franceze au efectuat recent un audit al companiei Booking.com pentru perioada 2003-2012.

"În decembrie 2015, autorităţile franceze au evaluat că Booking.com are datorii fiscale de circa 356 de milioane de euro, majoritatea fiind penalităţi şi dobânzi", a anunţat Grupul Priceline.

Autorităţile franceze au stabilit că Booking.com a avut un sediu permanent în Franţa, astfel că încearcă să recupereze impozite pe venit şi TVA neplătite.

Compania Booking.com este supusă verificărilor şi în Italia, riscând să fie nevoită să achite restanţe fiscale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici