Compania Google, acuzată că utilizează datele personale ale clienţilor fără acordul acestora

  • Google ar utiliza datele clienţilor chiar dacă nu are acordul acestora
  • Acuzaţiile au fost aduse de un competitor al companiei americane
  • Competitorul Google susţine că gigantul american încalcă directiva privind protecţia datelor cu caracter personal
627 afișări
Imaginea articolului Compania Google, acuzată că utilizează datele personale ale clienţilor fără acordul acestora

Compania Google, acuzată că utilizează datele personale ale clienţilor fără acordul acestora

Google foloseşte datele personale ale clienţilor pentru mai multe dintre serviciile pe care le oferă, chiar dacă utilizatorii şi-au dat acordul ca aceste informaţii să fie folosite doar pentru un anumit serviciu, susţine una dintre companiile rivale ale gigantului american.
 
Compania în cauză, care deţine browserul Brave, a depus în acest sens o plângere la Autoritatea de protecţie a datelor cu caracter personal din Irlanda, for care supraveghează activitatea Google în Europa.  
 
Johnny Ryan, director în cadrul Brave, susţine că gigantul american utilizează datele personale ale clienţilor pentru toate serviciile sale, indiferent ce au solicitat aceştia.
 
„Aceste date privind experienţa personală sunt stocate chiar şi atunci când clientul nu utilizează un serviciu Google, cum ar fi Google Maps sau Search. Datele sunt ulterior utilizate de serviciile oferite de Google, atunci când utilizatorul este logat, ceea ce premite companiei să ofere clientului servicii personalizate”, a spus Ryan.   
 
„Aceste acuzaţii aduse în mod repetat de un competitor comercial sunt nefondate. Circa 20 de milioane de utilizatori işi accesează zilnic conturile Google pentru a selecta felul în care compania poate utiliza datele personale. Google este extrem de transparentă în această privinţă”, a spus unul dintre reprezentanţii Google.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici