Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti a primit acreditare prelungită în privinţa emisiilor de carbon

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a primit, din partea Consiliului Internaţional al Aeroporturilor (ACI), certificatul care atestă reacreditarea Aeroportului Internaţional Henri Coandă la nivelul 3 (Optimizare) în ceea ce priveşte emisiile de carbon, valabil până la 16 noiembrie 2020.

243 afișări
Imaginea articolului Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti a primit acreditare prelungită în privinţa emisiilor de carbon

Compania Naţională de Aeroporturi a primit acreditare prelungită în privinţa emisiilor de carbon

„AIHCB a obţinut nivelul de acreditare Optimizare, ca recunoaştere a activităţii aeroportului în gestionarea şi reducerea emisiilor sale de CO2 şi angajarea altor părţi interesate în acest demers, ca răspuns al industriei aeroportuare globale la provocările schimbărilor climatice”, se menţionează în certificatul de acreditare transmis de ACI Europa, potrivit unui comunicat remis de CNAB.

Certificarea se acordă în urma unor analize aplicate atât emisiilor de carbon, cât şi măsurilor luate de autorităţile/administraţiile aeroportuare şi de utilizatorii infrastructurilor aeroportuare (companii aeriene, agenţi de handling, refuelling, catering etc.).

Credibilitatea programului este asigurată de verificatori independenţi, iar în comitetul de avizare sunt reprezentate cele mai importante instituţii europene şi mondiale – Comisia Europeană, Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile, ONU, EUROCONTROL, FAA, ECAC, etc.

Totodată, CNAB a primit reacreditarea pentru nivelul 1 („Cartografiere”) pentru Aeroportul Internaţional Bucureşti – Băneasa Aurel Vlaicu, cu acelaşi termen de valabilitate (16.11.2020)

Potrivit unui document dat recent publicităţii de ACI, în prezent există în lume 288 aeroporturi certificate, dintre care 146 - numai în Europa. Din cele 146, numai 66 au atins nivelul 3 („Optimizare”) sau 3+ („Carbon Neutru”).

Aeroportul Henri Coandă este, din punct de vedere al emisiilor de carbon, la acelaşi nivel (3) de acreditare cu mari aeroporturi din Germania (Frankfurt, Munchen, Dusseldorf), Marea Britanie (Londra Heathrow, London City), Franţa (Aeroports de Paris – Charles de Gaulle, Orly, Le Bourget şi Marsilia), Elveţia (Zurich) sau Austria (Viena).

Programul ACI Airport Carbon Accreditation reprezintă standardul global pentru managementul emisiilor de carbon în aeroporturi.

Acesta a fost lansat Europa în 2009, iar din 2014 acoperă toate regiunile lumii, sprijinind comunitatea aeroporturilor în reducerea amprentei de carbon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici