Compania petrolieră sârbă NIS, controlată de Gazprom, vrea să se extindă în România

Compania petrolieră sârbă NIS, controlată de grupul rus Gazprom, a anunţat vineri că vrea să se extindă în România, Bulgaria, Ungaria şi Bosnia şi a înfiinţat subsidiare în aceste ţări.

379 afișări
Imaginea articolului Compania petrolieră sârbă NIS, controlată de Gazprom, vrea să se extindă în România

Compania petrolieră sârbă NIS, controlată de Gazprom, vrea să se extindă în România

Gazprom Neft, divizia petrolieră a gigantului Gazprom, a plătit în 2009 400 milioane euro pentru 51% din acţiunile NIS şi şi-a urcat participaţia la 56,15% în luna martie a acestui an, pentru alte 40,3 milioane euro.

NIS a înregistrat un profit net de 21,4 milioane euro în prima jumătate a acestui an, faţă de o pierdere de 9,6 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania a arătat că vrea să-şi tripleze producţia de petrol şi să-şi dubleze vânzările până în 2020, pentru a deveni liderul regional al pieţei.

"Înregistrarea subsidiarelor în România, Bulgaria, Ungaria şi Bosnia este un pas al NIS către realizarea strategiei de dezvoltare a afacerilor din regiunea Balcanică şi prima fază a intrării active pe aceste pieţe", se arată într-un comunicat transmis vineri de NIS.

NIS şi compania East West Petroleum Corporation, cu sediul în Canada, au semnat în luna mai un acord pentru dezvoltarea a patru blocuri de explorare de petrol şi gaze în România.

Anterior, NIS anunţase că vrea să investească 740 milioane de dolari în 2012 pentru modernizarea a două rafinării, pentru a aduce calitatea carburanţilor produşi la standardele Uniunii Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici