Compania Uber nu ar trebui interzisă, consideră premierul Marii Britanii

Compania de transport Uber nu ar trebui interzisă, dar trebuie să respecte pe deplin standardele de muncă şi de siguranţă, a declarat, joi, premierul britanic Theresa May, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, relatează site-ul agenţiei Reuters.

740 afișări
Imaginea articolului Compania Uber nu ar trebui interzisă, consideră premierul Marii Britanii

Compania Uber nu ar trebui interzisă, consideră premierul Marii Britanii

La 20 decembrie 2017, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că Uber este o companie de transport şi nu un serviciu digital, aşa cum au susţinut reprezentanţii companiei. Prin urmare, statele membre UE trebuie să reglementeze condiţiile în care aceste servicii trebuie să funcţioneze în conformitate cu regulile generale.

"Trebuie să ne asigurăm că legile noastre privind ocuparea forţei de muncă ţin pasul cu modul în care tehnologia modelează practicile moderne de lucru. Luaţi exemplul Uber ... o companie care a făcut lucruri greşite pe parcurs, cu probleme privind siguranţa şi preocupări legate de protejarea angajaţilor săi. Răspunsul nu este să interzicem şi să închidem Uber, ci mai degrabă să abordăm aceste preocupări, să stabilim şi să punem în practică standardele şi măsurile care pot asigura funcţionarea acestei tehnologii atât pentru clienţi, cât şi pentru angajaţi", a spus May, în timpul unei întâlniri cu lideri ai mediului de afaceri.

TITLURILE ZILEI

În septembrie 2017, Autoritatea pentru transporturi din Londra (AfL) a refuzat să reînnoiască licenţa de operare a companiei Uber, invocând "implicaţii asupra siguranţei şi securităţii publice". Marea Britanie este cel mai mare hub european al Uber.

Compania americană Uber, fondată în 2009, operează în 633 de oraşe din întreaga lume şi are peste 12.000 de angajaţi. În anul fiscal 2016, Uber a înregistrat venituri de 6,5 miliarde de dolari, dar nu a declarat profit, având pierderi nete de 2,5 miliarde de dolari.

Tot la Davos, Theresa May a avertizat companii precum Facebook, Google şi Youtube să acţioneze mai eficient pentru înlăturarea conţinutului care are un caracter infracţional şi terorist.

"Companiile de tehnologie trebuie să continue să-şi respecte responsabilităţile pentru a face faţă activităţii online dăunătoare şi ilegale. Aceste companii nu pot pur şi simplu să asiste nepăsătoare, în timp ce platformele lor sunt folosite pentru a facilita abuzuri asupra copiilor, sclavia modernă sau răspândirea conţinutului terorist şi extremist", a mai spus premierul britanic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici