ZF: Companiile cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi în 2019

  • Yazaki, Oltchim şi Auchan, pe primele 3 loc la pierderi de angajaţi în 2019
  • Şapte din cele 20 de companii din top sunt din industria de componente auto
  • În total, cele 20 de companii au pierdut mai mult de 20.500 de angajaţi anul trecut
381 afișări
Imaginea articolului ZF: Companiile cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajaţi în 2019

Yazaki România, subsidiara locală a concernului japonez Yazaki, conduce topul companiilor cu cele mai mari pierderi de angajaţi anul trecut. Şapte dintre cele 20 de companii din acest clasament sunt din industria de fabricare de piese auto, care a pierdut în total peste 8.000 angajaţi în 2019. Chiar şi mari companii din retail au avut scăderi ale numărului de angajaţi anul trecut. Auchan România a avut o scădere de 1.450 de angajaţi anul trecut. Iar Mega Image a avut cu 915 angajaţi mai puţini anul trecut. În clasament apare şi OMV Petrom, unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală. În top este şi Oracle, care a pierdut 1.085 de angajaţi.

  • Yazaki România a avut cu 2.924 mai puţini salariaţi în 2019
  • Auchan România: - 1.450 angajaţi
  • Adecco Resurse Umane: - 1.234 de angajaţi
  • Manpower HR: - 856 de angajaţi
  • Autoliv România este pe locul 11 în top, cu 822 mai puţini decât în 2018
  • OMV Petrom: - 684 angajaţi
  • Lugera & Makler: - 658 de angajaţi

„Motivul scăderii numărului de angajaţi din 2019 comparativ cu 2018 este că marile companii preferau să inter­nalizeze angajaţii, o măsură supli­mentară pentru retenţia ang­ajaţilor, devenise o metodă prin care companiile îşi păstrau angajaţii. Toate companiile din industria de muncă temporară au avut scăderi anul trecut. Anul acesta nu mai este aşa, este o stare de revenire. Mă aştept să fie o creştere a numărului de angajaţi în regim tem­porar pentru că în situaţie de criză com­paniile preferă să angajeze oameni în regim temporar“, a spus pentru ZF Florin Godean, country manager al Adecco

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici