Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi, pierderi de 50 de miliarde de dolari

  • Exxon, Chevron, Royal Dutch Shell, BP şi Total SA îşi reduc producţia cu un milion de barili zilnic
  • Activele celor cinci companii şi-au redus valoarea cu 50 de miliarde de dolari
  • Cererea petrolului a scăzut cu 30% la nivel mondial
437 afișări
Imaginea articolului Companiile petroliere îşi reduc producţia cu un milion de barili pe zi, pierderi de 50 de miliarde de dolari

Cele mai mari companii petroliere din lume, Exxon, Chevron, Royal Dutch Shell, BP şi Total SA au înregistrat o reducere a valorii activelor de 50 de miliarde de dolari pe fondul crizei de coronavirus care a redus drastic preţul petrolului şi cererea pentru acesta, potrivit Reuters.

Cererea pentru petrol a scăzut cu 30% în întreaga lume. Directorii se aşteaptă ca situaţie să fie la fel de slabă şi în trimestrele viitoare, întrucât oamenii şi-au redus deplasările şi folosesc astfel mai puţin combustibil pe fondul crizei de coronavirus care a luat peste 700.000 de vieţi.

Exxon Mobil este singura dintre cele cinci companii care nu a înregistrat deprecieri semnificative ale activelor. Dar o reevaluare a planurilor ar putea genera o scădere semnificativă şi în cazul acesteia, întrucât a raportat eliminarea a 4,4 miliarde de barili reprezentând 20% din rezervele sale de petrol şi gaze.

La polul opus, compania BP a suferit o lovitură de 17 miliarde de dolari. Aceasta spune că îşi va recentra cheltuielile în următorii ani în domeniul energiei regenerabile în loc să mai investească în petrol şi gaze naturale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici