Complex turistic de lux construit de un român, în mijlocul junglei din Cambodgia

La 8.200 de kilometri de Bucureşti, pe malul râului Mekong din Cambodgia, pluteşte singurul complex de corturi de lux din lume. 4 Rivers Floating Lodge, un hotel de 2.000 de metri pătraţi şi format din 12 corturi, este construit de la zero de un român stabilit în Cambodgia.

301 afișări
Imaginea articolului Complex turistic de lux construit de un român,  în mijlocul junglei din Cambodgia

Complex turistic de lux construit de un român, în mijlocul junglei din Cambodgia (Imagine: Gândul)

Valentin Pawlik a investit un milion de dolari pentru a aduce plasmele şi wi-fi-ul în mijlocul mlaştinii, iar acum, la nici doi ani de la deschiderea complexului, a fost deja vizitat de mii de turişti, dar şi jurnalişti de la New York Times sau Guardian. O noapte în corturile de la 4 Rivers costă între 68 şi 83 de euro.

Patronul de la 4 Rivers a povestit, pentru Gândul, cum a ajuns să construiască şi să conducă un hotel în Cambodgia şi cum vede el turistul român.

El spune că nu sunt diferenţe prea mari între Cambodgia şi România de acum 20 de ani. "Ţara lor îşi linge rănile după frământările interne şi regionale. Din punct de vedere cultural, Cambodgia iese din izolare, face cunoştinţă cu stabilitatea politică şi cu interesul crescut. Toţi vor să se îmbogăţească rapid", spune Valentin. "Aţi putea zice că sunt melancolic, dar e un prim motiv pentru care am decis să rămân aici", afirmă bărbatul.

Valentin spune că a pornit proiectul de la zero, fără bani, însă cu multă perseverenţă şi idei originale. Şi-a creat o firmă şi a luat un împrumut de peste un milion de dolari, de la un american care trăieşte în Cambodgia.

Astăzi, complexul numit 4 Rivers are 12 corturi (încă şase se montează chiar acum) şi se întinde pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. Valentin spune că investiţia va fi amortizată undeva în jurul anului 2015, "dacă e şi Buddha de acord".

Modest, patronul 4 Rivers spune că succesul de până acum al complexului e "relativ", deşi despre hotelurile plutitoare au scris The Guardian, New York Times şi multe reviste franţuzeşti, iar televiziunea australiană a filmat aici o emisiune de voiaj.

Citeşte mai multe despre complexul turistic din Cambodgia pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici