Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă; administrator judiciar va fi GMC Craiova

Tribunalul din Hunedoara a admis, joi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara şi a numit ca administrator judiciar casa de insolvenţă GMC SPRL Craiova.

1443 afișări
Imaginea articolului Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă; administrator judiciar va fi GMC Craiova

Complexul Energetic Hunedoara a intrat în insolvenţă; administrator judiciar va fi GMC Craiova (Imagine: Ana Poenariu / Mediafax Foto)

Ministerul Energiei propusese ca administrator judiciar să fie desemnată casa de insolvenţă Euro Insol SPRL, administrată de avocatul Remus Borza.

"Complexul Energetic Hunedoara a solicitat Euro Insol, însă potrivit Legii insolvenţei judecătorul a decis că firma de avocatură GMC SPRL Craiova va administra judiciar CEH provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, care va avea loc într-un timp destul de scurt. Este prematur să mă pronunţ asupra a ceea ce va face administratorul judiciar. Nu sunt însă de acord cu faptul că a trebuit să se ajungă aici, deşi semnalele de alarmă sunt trase de doi ani de zile. Interesele politice au adus Complexul Energetic Hunedoara în această situaţie", a declarat pentru MEDIAFAX Petre Nica, preşedintele sindicatului "Muntele" şi totodată preşedinte executiv al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Hunedoara a decis pe 28 decembrie să ceară intrarea voluntară a companiei în insolvenţă, în încercarea de a evita falimentul.

Compania are datorii de 1,2 miliarde de lei şi popriri pe toate conturile.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a vizitat la sfârşitul lunii decembrie CE Hunedoara, cerând conducerii companiei să îşi asume situaţia dezastruoasă în care se regăseşte aceasta şi să ia măsuri pentru a împiedica intrarea în faliment.

Complexul Hunedoara este cel mai scump producător de energie din România, cu un preţ de producţie al energiei electrice de peste 300 de lei/MWh, de două ori mai mare decât tariful mediu de vânzare de pe piaţă.

La CEH lucrează circa 6.300 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni. Complexul, cu sediul la Petroşani, judeţul Hunedoara, deţine o cotă de piaţă de aproximativ 5% din producţia de energie electrică din România.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici