CONCEDIERI masive la Deutsche Bank. Cea mai mare bancă din Germania va trimite acasă 26.000 de angajaţi

Deutsche Bank va reduce numărul de angajaţi cu 26.000 până în 2018, prin concedieri şi vânzări de active, în cadrul strategiei co-directorului general John Cryan de îmbunătăţire a profitabilităţii, relatează Bloomberg.

3013 afișări
Imaginea articolului CONCEDIERI masive la Deutsche Bank. Cea mai mare bancă din Germania va trimite acasă 26.000 de angajaţi

Deutsche Bank reduce numărul de angajaţi cu 26.000, prin concedieri şi vânzări de active (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Cea mai mare bancă din Germania va desfiinţa aproximativ 9.000 de posturi, iar alţi angajaţi vor pleca din bancă în cadrul vânzărilor de active, a precizat joi instituţia financiară.

Cryan, care în luna iulie a preluat funcţia de director general de la Anshu Jain, trebuie să restrângă cheltuielile, să îmbunătăţească rezervele de capital şi să inverseze declinul acţiunilor care a făcut ca Deutsche Bank să aibă cea mai slabă capitalizare de piaţă în rândul băncilor cu operaţiuni globale.

Deutsche Bank va renunţa la operaţiunile din 10 ţări, va reduce numărul clienţilor pentru serviciile de investiţii şi va restrânge operaţiunile pe pieţele financiare cu 50%.

Concedierile vor avea loc în condiţiile în care Deutsche Bank a raportat joi pierderi de 6 miliarde de dolari în trimestrul al treilea, în conformitate cu avertismentele legate de profitabilitate făcute recent.

În trimestrul al treilea, banca a reevaluat în scădere valoarea diviziei de investment banking şi alte active, pe fondul restructurării activităţilor şi a reglementărilor mai stricte.

Acţiunile Deutsche Bank au inversat joi creşterea iniţială, trecând pe o scădere de 0,8%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici