Concedierile şi tăierile de bonusuri din City lovesc barurile şi cluburile de striptease din Londra

Miile de posturi desfiinţate în City, centrul financiar al Londrei, precum şi reducerea bonusurilor pentru cei rămaşi în sectorul bancar afectează puternic o gamă largă de afaceri locale care depind de cheltuielile generoase ale bancherilor, precum barurile şi localurile de striptease.

184 afișări
Imaginea articolului Concedierile şi tăierile de bonusuri din City lovesc barurile şi cluburile de striptease din Londra

Concedierile şi tăierile de bonusuri din City lovesc barurile şi cluburile de striptease din Londra (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Publimedia)

Restaurantele, barurile, agenţii imobiliari şi chiar cluburile de striptease, care se baează pe cheltuielile deseori extravagante ale bancherilor din districtul financiar al Londrei, se confruntă cu scăderea veniturilor, potrivit CNBC.

"Suntem îngrijoraţi, suntem întotdeauna îngrijoraţi. Este o piaţă atât de sensibilă încât orice se întâmplă negativ în City are un impact direct asupra afacerilor noastre. Companiile nu mai au bani să cheltuiască la fel ca înainte, nu mai sunt la fel de mulţi bani pe cardurile de companie. Cheltuielile pe persoană au scăzut extraordinar de mult", a declarat managerul unui restaurant cunoscut din City.

Băncile din întreaga Europă au accelerat desfiinţarea de locuri de muncă, în contextul eforturilor de a-şi îmbunătăţi rata de adecvare a capitalului. Chiar dacă multe din aceste reduceri de personal sunt aplicate la nivel global, cei 320.000 de angajaţi din centrul financiar al Londrei sunt loviţi puternic, notează CNBC.

Banca britanică Barclays a anunţat în această săptămână desfiinţarea a 3.700 de posturi la nivel global în 2013, cu 420 de locuri de muncă vizate la divizia IT şi de infrastructură din Marea Britanie. RBS, tot o bancă britanică, taie 3.500 de locuri de muncă în Marea Britanie şi alte ţări. Alte instituţii de credit au anunţat planuri similare. În total, 160.000 de posturi au dispărut din sectorul bancar mondial, potrivit Reuters.

Cluburile de striptease sunt afectate, de asemenea, de austeritatea din City.

"Îmi spun că afacerile merg în jos, clienţii cheltuiesc mai puţini bani şi vin mai puţine persoane", a declarat o sursă apropiată unui cunoscut club de striptease din Londra.

Bancherii de la diviziile de investiţii sunt faimoşi în Londra pentru notele de plată mari pentru prânzuri "de lucru" îndelungate şi cu băutură din belşug, petreceri cu ocazia bonusurilor şi distracţii organizate de companii.

În ultima perioadă băncile şi-au modificat politicile de recompensare a angajaţilor, au redus fondurile pentru bonusuri, au introdus clauze pentru recuperarea acestora în anumite situaţi şi au schimbat structura pachetelor salariale către derularea plăţilor după o anumită perioadă şi participaţii în acţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici