Condiţiile meteorologice au generat pierderi în agricultură. Ce culturi au avut de suferit

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat miercuri pe o reţea de soclializare că fenomenele meteorologice nefavorabile şi grindina, au generat pierderi „extraordinare de producţie”, pentru fermierii care deţin culturi de rapiţă.

1212 afișări
Imaginea articolului Condiţiile meteorologice au generat pierderi în agricultură. Ce culturi au avut de suferit

Condiţiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi în agricultură. Ce culturi au avut de suferit

„Pierderile de recoltă…de rapiţă, aici a fost o cultură de rapiţă, iartă cât s-a pierdut, ce densitate formidabilă a samulastrei. Extraordinar, aici s-au pierdut cantităţi enorme”, a apreciat ministrul Agriculturii într-un videoclip postat pe Facebook.

„Iată cum am pierdut din rapiţă în momentul recoltării, sau chiar înaintea recoltării, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care ne-a creat o asemenea situaţie. O pierdere extraordinară de producţie şi se poate vedea această pierdere ca urmare a precipitaţiilor căzute, care au creat condiţii favorabile pentru răsărirea seminţelor care au căzut pe sol”.

Petre Daea a mai precizat că de-a lungul carierei sale, nu a mai întâlnit astfel de pierderi în culturile de rapiţă.

„Păcat, este o situaţie pe care n-am mai întâlnit-o în activitatea mea de agronom”, a mai adăugat ministrul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici