Conducerea Parlamentului se reuneşte miercuri seară pentru a discuta calendarul Legii bugetului

Birourile Permanente ale celor două Camere, care se vor reuni miercuri seară, vor discuta calendarul în care va fi dezbătut proiectul Legii bugetului de stat în Parlament şi termenele de depunere a amendamentelor, aleşii dorind un program accelerat, potrivit unor surse politice.

157 afișări
Imaginea articolului Conducerea Parlamentului se reuneşte miercuri seară pentru a discuta calendarul Legii bugetului

Conducerea Parlamentului se reuneşte miercuri seară pentru a discuta calendarul Legii bugetului (Imagine: Croitoru Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Proiectul Legii bugetului de stat pe 2016 şi al Legii bugetului asigurărilor sociale a ajuns, miercuri seară, în Parlament, potrivit unor surse politice.

Miercuri seară, în jurul orei 20.00, va avea loc o şedinţă a conducerii Parlamentului, în care se va decide calendarul pentru depunerea amendamentelor senatorilor şi deputaţilor, dezbaterilor din cadrul comisiilor de specialitate, precum şi programul de adoptare în plen. Surse politice au declarat, pentru MEDIAFAX, că se urmăreşte adoptarea unui calendar accelerat, astfel încât votul final asupra bugetului să fie dat cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare.

Astfel, cel mai probabil, conducerea Parlamentului va decide ca amendamentele să fie depuse cel târziu vineri, urmând ca tot de vineri să înceapă şi discuţiile în comisiile de specialitate, care vor aviza bugetele fiecărui ordonator de credite în parte (instituţii şi ministere).

Parlamentarii doresc să lucreze şi în weekend, astfel încât comisiile reunite de buget să adopte bugetul până duminică sau cel târziu luni, iar apoi proiectul să fie retransmis Guvernului, cu eventualele amendamente adoptate, pentru un punct de vedere

Dacă se va aproba acest calendar accelerat, votul în plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului pentru aprobarea Legii bugetului de stat şi al asigurărilor sociale ar putea fi dat marţi sau miercuri.

Decizia privind acest calendar va fi luată în şedinţa conducerii Parlamentului de miercuri seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici