Conducerea Petrom propune acţionarilor schimbarea denumirii companiei în OMV Petrom

Conducerea Petrom (SNP) a convocat acţionarii pentru a analiza propunerea de schimbare a denumirii companiei în OMV Petrom, astfel încât noul nume să încorporeze şi denumirea acţionarului majoritar, grupul austriac OMV.

45 afișări
Imaginea articolului Conducerea Petrom propune acţionarilor schimbarea denumirii companiei în OMV Petrom

Conducerea Petrom propune acţionarilor schimbarea denumirii companiei în OMV Petrom (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Propunerea va fi analizată în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) programată pentru 20 octombrie, se arată într-un convocator remis Bursei de Valori Bucureşti.

La şedinţă pot participa investitorii care deţin acţiuni Petrom la data de 9 octombrie.

Ordinea de zi a AGEA poate fi completată la cererea acţionarilor care deţin minim 5% din capitalul social, se mai spune în sursa citată. Aceştia pot cere introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi până la 5 octombrie.

Totodată, până la 19 octombrie, pot fi transmise şi proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse pentru AGEA.

Acţionarii pot vota şi prin corespondenţă.

Compania are un capital social de 5,664 miliarde lei, divizat în 56,664 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, capitalizarea acesteia fiind la finalul şedinţei de joi de 14,84 miliarde lei.

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV deţine 51,011% din acţiuni, în timp ce Ministerul Economiei are 20,639%, iar Fondul Proprietatea controlează un pachet de 20,11% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 2,026% din titluri, în timp ce 6,214% din acţiuni în tranzacţionate la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici