CONFERINŢA MEDIAFAX: Alin Mitrică (Ministerul Fondurilor Europene) - Ne gândim la soluţii pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind finanţarea IMM

Ministerul Fondurilor Europene se gândeşte la "tot felul de soluţii" pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind finanţarea IMM, a declarat, la "Mediafax Talks about SME’s", secretarul de stat Alin Mitrică, precizând că ultima măsură în acest sens a fost simplificarea procedurii de achiziţionare a utilajelor.

370 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Alin Mitrică (Ministerul Fondurilor Europene) - Ne gândim la soluţii pentru îmbunătăţirea legislaţiei privind finanţarea IMM

Alin Mitrică (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Ne gândim la tot felul de soluţii care să vină în completarea şi îmbunătăţirea legislaţiei şi măsurilor suport pentru ca dumneavoastră să aveţi posibilitatea de a accesa mult mai rapid aceste finanţări", a precizat, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about SME’s", Alin Mitrică, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Oficialul MFE a dat ca exemplu ultima măsură luată în acest sens, vizând simplificarea procedurii de achiziţie a utilajelor.

"Acum două zile am eliminat o piedică (...) care pare simplă, dar pe care mulţi beneficiari au reclamat-o şi anume faptul că în momentul în care depui un proiect şi estimezi valoric un anumit utilaj, iar după aprobarea proiectului trece un anumit timp şi constaţi că utilajul respectiv are un preţ mai mare ca urmare a creşterii preţului pieţei sau ca urmare a îmbunătăţirii componentelor sale întotdeauna trebuia să primeşti un aviz de la Autoritatea de Management care, de regulă, fie întârzia, fie se complica în diverse analize pentru a observa dacă utilajul respectiv se încadrează în procesul de producţie pe care dumneavoastră l-aţi specificat. În momentul de faţă, dacă se depăşeşte suma se poate achiziţiona utilajul fără avizul Autorităţii de Management, bineînţeles din fondurile beneficiarului", le-a spus Mitrică participanţilor la conferinţă.

În ceea ce priveşte perioada de programare 2014-2020, Alin Mitrică a reamintit faptul că Programul Operaţional Competitivitate nu mai acoperă finanţarea pe IMM, ci doar partea de cercetare, dezvoltare, inovare şi partea de IT&C.

Secretarul de stat a precizat că în cadrul programului Competitivitate se pune "foarte mare accent pe cercetare, dezvoltare, inovare". "Acest program, pe care-l am în subordine, a lansat chiar acum, împreună cu Organismul Intermediar de la cercetare, şapte apeluri de finanţare, în sensul că a lansat ghidurile spre dezbatere şi urmează să fie dat drumul la licitaţie", a afirmat Mitrică.

Referitor la partea de IT&C a PO Competitivitate, aceasta este "dedicată primordial instituţiilor publice centrale, pentru că şi aici avem nevoie de o îmbunătăţire a capacităţii administrative, de o interoperativitate a ceea ce înseamnă informaţii care să vină în sprijinul măsurilor de simplificare propuse de către domnul ministru Eugen Teodorovici şi de către domnul ministru Jianu pentru că în momentul de faţă există o serie de componente pe care nu le putem gestiona foarte bine, tocmai din cauza absenţei interoperabilităţii", a subliniat oficialul MFE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici