CONFERINŢA MEDIAFAX - ANCOM va începe din vară să evalueze calitatea serviciilor de acces la internet

Autoritatea de reglementare în comunicaţii va măsura calitatea serviciilor de acces la internet prin intermediul unei platforme specializate, care va fi lansată în vară, a declarat marţi preşedintele instituţiei, Cătălin Marinescu, la conferinţa internaţională "Mediafax Talks about Digital Europe" organizată în parteneriat cu Ambasada Marii Britanii.

283 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - ANCOM va începe din vară să evalueze calitatea serviciilor de acces la internet

CONFERINŢA MEDIAFAX - ANCOM va începe din vară să evalueze calitatea serviciilor de acces la internet (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Platforma va fi furnizată de societatea Industrial Software Sibiu, contractul, în sumă de 2,4 milioane de lei, TVA inclusă, fiind câştigat prin licitaţie.

Cu o durată de 6 luni, contractul presupune furnizarea şi implementarea unei platforme informatice pentru măsurarea calităţii serviciului de acces la internet, prin livrarea de echipamente hardware şi software şi prestarea serviciilor aferente.

Finanţarea va fi asigurată din surse proprii ale Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Înfiinţată în 1998, Industrial Software Sibiu este o firma cu capital românesc care furnizează aplicaţii software la comandă. Compania a rapotat în 2012 afaceri de 11,9 milioane de lei, iar acţionarii firmei sunt Cristian Ioan Domşa - 95%, Mircea Greavu - 2,5% şi Adrian Corabian - 2,5%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici