Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Consiliul Concurenţei:Unii retaileri ar putea fi sancţionaţi, în urma investigaţiei deschise în 2009

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat miercuri că la începutul anului viitor va fi încheiată o investigaţie pe piaţa de retail, iar unele dintre companiile verificate ar putea fi sancţionate.

817 afișări

"La începutului lui 2013 va fi finalizată investigaţia pe piaţa de retail (care vizează marile lanţuri de magazine şi furnizorii lor - n.r.). S-ar putea să fie sancţiuni", a afirmat Chiriţoiu în conferinţa Mediafax Talks about Competition.

Consiliul Concurenţei a declanşat în 2009 patru investigaţii pe piaţa comercializării produselor alimentare, care vizează firmele membre ale grupurilor Metro, Rewe, Mega Image şi CDE Interex.

El a precizat că piaţa de retail nu este printre pieţele care merg cel mai prost în România, cel puţin din perspectiva evoluţiei preţurilor, şi a menţionat că au fost sectoare unde preţurile au crescut mai mult decât la alimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici