CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: România, pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu porumb, dar stă slab la randament

România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al suprafeţei cultivate cu porumb, însă este departe de prima poziţie în ceea ce primeşte randamentul la hectar, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferinţa "MEDIAFAX Talks about Agriculture".

155 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: România, pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu porumb, dar stă slab la randament

CONFERINŢA MEDIAFAX - Constantin: România, pe primul loc în UE la suprafaţa cultivată cu porumb, dar stă slab la randament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Randamentul este încă scăzut în România, iar cel mai elocvent exemplu este porumbul. Şi la porumb, şi la floarea soarelui, România este pe primele două locuri în Uniunea Europeană vis-a-vis de suprafaţa cultivată şi la producţie", a spus ministrul.

El a adăugat că dacă la porumb România este pe primul loc în UE, cu o suprafaţă de 2,5 milioane de hectare cultivate, din punct de vedere al randamentului este departe de prima poziţie.

"Avem un randament de 4-4,5 tone la hectar, în timp ce în Franţa randamentul mediu este de peste 8 tone la hectar, iar în Belgia e un randament de 11 tone la hectar", a mai spus ministrul.

România se află pe poziţia a doua în Europa la producţia de porumb, cu peste 11 milioane de tone, după Franţa, care are o producţie de 17 milioane tone, dar pe o suprafaţă cultivată mai mică, de numai 1,7 milioane de hectare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici