Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Electrica a anunţat vineri Bursa de la Londra despre intenţia de listare - VIDEO

Compania Electrica SA, controlată de stat, a lansat în dimineaţa zilei de vineri, la Bursa din Londra, intenţia de a se lista, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, în conferinţa "Mediafax talks about Energy".

192 afișări

"Electrica ar putea fi cea mai mare listare pe piaţa de capital românească. Este o companie cu performanţă şi perspective financiare foarte bune, are o marjă de profit comparabilă cu a celorlalţi distribuitori. Este un business sigur, garantat, poate fi o investiţie foarte bună care se face într-un anume context regional. Sper că va fi un success", a spus Nicolescu.

Listarea este programată pentru luna iunie, conform angajamentului luat de Guvern faţă de Fondul Monetar Internaţional.

Oferta prin care Electrica scoate la vânzare pe bursă acţiuni noi reprezentând 105% din capitalul social va avea trei tranşe, iar investitorii pot cumpăra atât acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, cât şi GDR-uri pe piaţa de la Londra. Prin această ofertă statul vizează transferul a 51% din acţiunile companiei către investitori privaţi. În prezent, Electrica este controlată integral de stat, prin Ministerul Economiei. Compania are un capital social de 2,06 miliarde lei.

Gabriel Dumitraşcu, şeful Direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie, estima la finalul lunii februarie că în urma transferului de acţiuni compania ar putea atrage peste 400 milioane de euro.

Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica au fost listate la bursă prin vânzarea de pachete minoritare, iar guvernul s-a angajat faţă de FMI să listeze şi Hidroelectrica şi Complexul Energetic Oltenia de asemenea prin plasarea către investitori a unor participaţii minoritare.

Conferinţa Mediafax Talks about Energy este organizată în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Româno- Germană, cu sprijinul Transelectrica şi Compania Naţională a Uraniului şi are ca parteneri: Petrom, Adrem Invest şi Eximtur.

Mai multe detalii, agenda evenimentului Mediafax Talks about Energy, ediţia a XI-a  puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/energy-11

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici