CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Grupul german Siemens a avut în ultimii trei ani în România afaceri de peste 500 milioane euro

Grupul german Siemens a avut în ultimii trei ani în România afaceri de peste 500 de milioane de euro, compania fiind activă pe piaţa locală în industrie, energie, sănătate şi IT.

99 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢĂ MEDIAFAX: Grupul german Siemens a avut în ultimii trei ani în România afaceri de peste 500 milioane euro

Cristian Secosan (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Cred că se pot face afaceri curate în România. Am preluat conducerea Siemens România în anul 2009, iar în momentul în care am mers la interviul de angajare la Viena am fost întrebat dacă cred că pot face afaceri curate în România. Am răspuns ca da. Şi pot spune acum, după trei ani, că am făcut peste jumătate de miliard de euro în România fără nicio problemă legată de corupţie", a declarat, joi, Cristian Secoşan, director general al Siemens România, la conferinţa "Transparency and Business - Transparenţa şi mediul de afaceri", organizată de Camera de Comerţ Româno-Germană, Ambasada Germaniei şi de agenţia Mediafax.

Secoşan a precizat că anul trecut a fost cel mai bun an din istoria Siemens din punct de vedere al cifrei de afaceri şi profitabilităţii.

Siemens activează în România în sectoarele energie, sănătate, IT şi industrie. Compania are sediul central în Bucureşti şi prezenţă regională în Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara, având peste 2.000 de angajaţi.

La nivel global, Siemens a obţinut în anul fiscal 2011 venituri din operaţiuni continue de 73,5 miliarde de euro, în creştere cu 7% faţă de anul precedent, în timp ce profitul net s-a majorat de la 4,068 miliarde de euro la 6,321 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici