Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Jianu: Structura economiei se schimbă fără să ne dăm seama, sunt multe firme noi cu activităţi tehnice - VIDEO

Structura economiei a început să se schimbe în acest an după numărul mare de firme cu activităţi tehnice, profesionale şi ştiinţice înfiinţate, a declarat Florin Jianu, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, la conferinţa MEDIAFAX Talks about SMEs.

525 afișări

"În acest an, fără să ne dăm seama, structura economiei se schimbă. Numărul doi la firme noi înfiinţate în acest an sunt cele cu codul CAEN activităţi tehnice, profesionale şi ştiinţifice. Anii trecuţi, comerţul era pe primul loc, urmat de servicii şi construcţiile, la înfiinţarea de noi companii. În acest an, 11% din firmele înfiinţate au activităţi tehnice, profesionale şi ştiinţifice. Acest lucru arată că România se aliniază la tendinţele globale, respectiv la dezvoltarea de afaceri în domenii cu specializare mult mai ridicată, în domenii de nişă", a afirmat Jianu.

Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, în primele zece luni au fost înfiinţate 88.103 de noi firme, cu 19,6% mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Cele mai multe firme înmatriculate în primele zece luni sunt în domeniul comerţului, respectiv 32.973, în creştere cu 5,38% faţă de anul trecut. Un număr mare de înmatriculări de firme a fost consemnat şi în domeniul activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice (8.669) şi construcţiilor (6.673).

La finalul lunii octombrie erau active circa un milion de firme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici