Video CONFERINŢA MEDIAFAX: Nichita (OPSFPR) a cerut desfiinţarea Consiliului de supraveghere din domeniul feroviar - VIDEO

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR), Vlad Nichita, a solicitat joi desfiinţarea Consiliului de supraveghere din domeniul feroviar, reclamând incompetenţa autorităţii, care nu a răspuns unei solicitări a organizaţiei de aproape un an şi jumătate.

359 afișări

"Suntem campioni la evitat subiectele reale. Consiliul de supraveghere nu a spus cum va preîntâmpina şi va stabili lucrurile discriminatorii. Consiliul nu s-a autosesizat când directorul AFER (Autoritatea Feroviară Română - n.r.) a spus că există lucruri discriminatorii. Noi v-am trimis o singură sesizare, la 14 februarie 2014, în care v-am ridicat la fileu problema cu parcul rece de vagoane, că nu se tarifează vagoanele care stau şi nu circulă, iar dumneavoastră nu aţi dat niciun răspuns. Dacă nu vă veţi îndeplini scopul pentru care aţi fost creaţi, propun să vă desfiinţaţi, să vă dizolvaţi sau să se creeze un alt for care este competent să existe pentru scopul pentru care a fost creat", i s-a adresat Nichita preşedintelui Consiliului de Supraveghere din domeniul feroviar, Otilian Neagoe, la conferinţa Mediafax Talks About Transport & Logistics.

El i-a solicitat public lui Neagoe să răspundă solicitării organizaţiei pe care o conduce.

"Discutaţi despre Master Plan, despre lucruri pentru care nu aţi fost înfiinţaţi. Vă solicit public să ne răspundeţi la singura adresă pe care aţi primit-o, în ceea ce priveşte practica neconcurenţială din punct de vedere al transporturilor. După ce răspundeţi la asta, puteţi să mergeţi în Olanda, puteţi să ne spuneţi lucruri generale, dar câtă vreme nu vă îndepliniţi scopul, propun public ca acest Consiliu de supraveghere să fie desfiinţat, pentru că nu înţeleg de ce să plătesc taxe şi impozite la stat ca să poată fi salarizate nişte persoane care nu îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu", a completat Nichita.

În replică, Neagoe afirmă că preşedintele OPSFPR nu cunoaşte foarte bine îndatoririle Consiliului de supraveghere.

"Dacă vreţi să polemizăm, putem polemiza. Pot să duc o polemică cu zeci de argumente. Problema este următoarea: dumneavoastră nu cunoaşteţi foarte bine atribuţiunile acestui Consiliu de supraveghere feroviar. Cu ADFER (precursorul OPSFPR - n.r.) am avut şapte-opt întâlniri la care am răspuns cu maximă solicitudine la propunerile pe care le-au adus. Am mediat întâlniri între ADFER şi instituţiile din minister. Am făcut-o cu generozitate, chiar dacă nu intră în atribuţiunile Consiliului de Supraveghere. Principala atribuţiune a consiliului e de a lua măsuri în cazul în care există discriminări în ceea ce priveşte accesul la reţea şi dacă sunt discriminări în ceea ce priveşte accesul la infrastructură. Regret că nu am avut nicio întâlnire cu domnul Nichita, dar îl invit sau putem merge noi şi să facem discuţii aprofundate pe subiecte de interes. Acuzele astea nejustificate şi tonul belicos nu fac bine", a subliniat Neagoe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici