CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolescu: Subsolul ţării ne poate furniza surprize, nu ştim tot ce este acolo

Mai multe companii petroliere au în plan forări la mari adâncimi în zonele în care exploatează deja zăcăminte de hidrocarburi, şi este posibil ca subsolul ţării să rezerve "nişte surprize", spune ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

643 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolescu: Subsolul ţării ne poate furniza surprize, nu ştim tot ce este acolo

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu (Imagine; Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Este posibil ca subsolul ţării noastre să ne rezerve nişte surprize. Deşi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, încă nu ştim exact ce este în subsol", a declarat Nicolescu la conferinţa "Mediafax Talks about Energy-XII".

El a adăugat că există foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zăcăminte pe campurile petroliefere mature.

România a fost prima ţară din lume cu producţie de petrol şi gaze naturale, oficial înregistrată în statisticile internaţionale, în 1857, de 275 tone.

Cea mai mare producţie de petrol a fost înregistrată, în România, în 1976, respectiv 14,6 milioane de tone. În prezent, producţia naţională de petrol este de circa 4 milioane tone anual.

În 1986 a fost consemnată cea mai mare producţie de gaze naturale, de 36,2 miliarde de metri cubi. Producţia actuală de gaze este de circa 11 miliarde metri cubi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici