CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolescu va discuta cu ambasadorul Rusiei despre importurile de gaze

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, va avea marţi discuţii cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti privind reducerile volumelor de gaze importate din ultima perioadă.

96 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Nicolescu va discuta cu ambasadorul Rusiei despre importurile de gaze

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Azi (marţi – n.r.) vom avea discuţii bilaterale cu ambasadorul Rusiei ", a afirmat Nicolescu la conferinţa "Mediafax Talks about Energy-XII".

Grupul rus Gazprom a redus, în prima parte a acestei luni, volumele de gaze livrate unor companii din România, fără să ofere vreo explicaţie.

Pe de altă parte, importurile de gaze ruseşti sunt extrem de reduse în această perioadă, iar România dispune de suficiente rezerve pentru perioada de iarnă.

Nicolescu afirma, în prima parte a lunii septembrie, că populaţia nu va avea de suferit la iarnă din cauza reducerii volumelor de gaze importate din Rusia.

La începutul lunii septembrie, Gazprom transmitea Transgaz că livrările de gaze către România vor fi reduse în următoarele trei zile, fără să explice motivele pentru scăderea volumelor. Sitaşia s-a repetat şi o săpămână mai târziu.

Nicolescu declara atunci că România nu ar avea nicio problemă în perioada de iarnă chiar dacă Gazprom ar opri în totalitate livrările de gaze şi iarna ar fi extrem de dificilă, menţionând că grupul rus va reduce din nou cantităţile furnizate clienţilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici