CONFERINŢA MEDIAFAX - Oficial Samsung: În România s-au vândut 5,5-6 milioane de smartphone-uri în ultimii ani

Vânzările de telefoane inteligente au cumulat 5,5-6 milioane de unităţi în ultimii ani, a declarat joi şeful diviziei telecom a Samsung România, Sorin Manea, la conferinţa "Mediafax Talks about Mobile Banking".

124 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Oficial Samsung: În România s-au vândut 5,5-6 milioane de smartphone-uri în ultimii ani

Manea, Samsung: În România s-au vândut 5,5-6 milioane de smartphone-uri în ultimii ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La începutul acestui an, am estimat că în acest an vom vinde 1,5 milioane de terminale Samsung pe piaţa românească. Această estimare va deveni realitate la finele acestui an. Cumulat, în ultimii ani, vânzările de terminale inteligente, indiferent de producător, au atins 5,5-6 milioane de unităţi", a spus Manea.

El a adăugat că în acest an se vor vinde şi aproximativ 600.000 de tablete.

"Deţinătorii acestor terminale sunt potenţiali clienţi ai serviciilor de tip mobile banking. În acest context, băncile pot deveni un canal de vânzare a telefoanelor inteligente, şi deja avem o bancă care a intrat pe acest business. Dacă băncile vor vinde telefoane mobile, atunci şi operatorii telecom vor vinde servicii de tip financiar-bancar", a spus Manea.

Prezentă la eveniment, Doina Costache, director la Google România, a spus că, la finele primului trimestru al acestui an, penetrarea telefoanelor inteligente în România a atins 28%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici