CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie - Investitorii români vor plasa 200-220 milioane de euro în acţiuni Romgaz

Investitorii români vor investi 200-220 milioane de euro în oferta pentru vânzarea pe bursă a 15% din acţiunile producătorului de gaze naturale Romgaz Mediaş, derulată în noiembrie la BVB, potrivit lui Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei Privatizare din Departamentul pentru Energie.

119 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie - Investitorii români vor plasa 200-220 milioane de euro în acţiuni Romgaz

CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Dumitraşcu, Departamentul pentru Energie - Investitorii români vor plasa 200-220 milioane de euro în acţiuni Romgaz (Imagine: Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Piaţa românească nu este dispusă să plaseze foarte mult. (…) Am optat pentru împachetarea acţiunilor în certificate de deposit (GDR) la Londra", a afirmat Dumitraşcu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

Autorităţile s-au angajat faţă de FMI să listeze compania de stat la bursă şi estimează că vor atrage 600 milioane euro prin oferta pentru 15% din capitalul Romgaz .

Una dintre variantele iniţiale viza o listare duală pentru Romgaz, la Bucureşti şi Londra sau Varşovia. Propunerea a nemulţumit jucătorii din piaţa locală de capital.

Romgaz este unul dintre cei doi mai producători de gaze din România, alături de OMV Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici