CONFERINŢA MEDIAFAX Talks About SME's: Dobrin, ANRMAP - Reducem la jumătate pragul de experienţă similară la licitaţii pentru IMM

Guvernul va reduce la jumătate pragul de experienţă similară solicitat la licitaţiile de achiziţii publice pentru IMM-uri, a declarat marţi preşedintele ANRMAP, Bogdan Paul Dobrin, care a insistat pe importanţa conţinutului ofertei mai mult decât pe documentaţia de calificare.

245 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX Talks About SME's: Dobrin, ANRMAP - Reducem la jumătate pragul de experienţă similară la licitaţii pentru IMM

Bogdan Paul Dobrin (Imagine: Marius Drumbraveanu/Mediafax Foto)

"La IMM ... reducem pragul de experienţă similară, cine a făcut un contract de 50.000 de euro poate să facă şi de 100.000. Să vină la achiziţii publice cu experienţă similară la jumătate faţă de solicitările actuale. La fel cum e la cifra de afaceri", a spus Bogdan Paul Dobrin, la conferinţa MEDIAFAX Talks About SME's.

El a arătat că deşi documentaţia de calificare este importantă, în România se pune un prea mare accent pe aceasta în detrimentul condiţiilor tehnice şi de preţ ale ofertelor.

"Se va merge pe ideea declaraţiei pe proprie răspundere, pe care IMM-urile nu o prea folosesc. În România ne concentrăm foarte mult pe partea de calificare în loc să ne concentrăm pe ofertă. Dacă e o ofertă bună (...) nu trebuie să ne concentrăm că are certificatul fiscal valabil doar trei zile. Nu certificatul e important, ci că are taxele plătite", a continuat Dobrin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici