CONFERINŢA MEDIAFAX - Uniunea Transportatorilor Rutieri: Miniştrii vin şi pleacă cu o viteză fantastică. Când învaţă de unde se ia liftul, sunt schimbaţi

Conducerea ministerului Transporturilor este înlocuită la intervale foarte scurte, iar când "învaţă de unde să ia liftul", miniştrii sunt deja schimbaţi şi nu au timp să afle sau să rezolve problemele sectorului de profil, a declarat, marţi, Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR.

526 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Uniunea Transportatorilor Rutieri: Miniştrii vin şi pleacă cu o viteză fantastică. Când învaţă de unde se ia liftul, sunt schimbaţi

CONFERINŢA MEDIAFAX - Uniunea Transportatorilor Rutieri: Miniştrii vin şi pleacă cu o viteză fantastică. Când învaţă de unde se ia liftul, sunt schimbaţi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Miniştrii şi partea de conducere vin şi pleacă cu o viteză fantastică. Cred că nici nu ştiu de unde se ia liftul. Când învaţă şi ei de unde să ia liftul ca să urce în birou acolo, la etajul 1 probabil, sau merg pe scări, deja sunt schimbaţi. Deci practic oamenii ăia, pe lângă faptul că habar n-au (...), mai ales când vedeţi că migrează dintr-un minister în altul cu atâta uşurinţă şi sunt atât de pricepuţi în toate, în toate domeniile, vin şi nu au timp să asculte nici pe cei subordonaţi, nici pe noi, nu vor decât să treacă cu uşurinţă, să meargă înainte, nu ştiu pentru ce, pentru că dacă ar merge pentru agentul economic, pentru firmele din România, pentru cetăţenii României, cred că toată lumea ar avea ceva de câştigat", a declarat Dinescu, la conferinţa MEDIAFAX Talks about Transport & Logistics.

Din februarie 2012 până în prezent, ministerul Transporturilor a fost condus de şase miniştri - Alexandru Nazare (PDL), Ovidiu Silaghi (PNL), Relu Fenechiu (PNL), Ramona Mănescu (PNL), Dan Şova (PSD) şi Ioan Rus (PSD).

Dinescu a afirmat că aparatul de stat nu răsplăteşte angajaţii pentru a face performanţă, iar legislaţia trebuie simplificată, dar şi aplicată corespunzător.

Reprezentatul Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România a criticat introducerea taxei suplimentare la carburanţi, dar şi normele aprobate pentru rambursarea parţială a accizei.

"Foarte probabil vom vedea primele returnări de acciză, aşa, de ochii lumii, undeva prin septembrie spre sfârşit, octombrie, pentru că dau bine vis-a-vis de alegerile din noiembrie", a spus Dinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici