CONFERINŢA ZF - Cegedim: Scăderea pieţei farmaceutice ar putea ajunge la 1,5% în acest an

Piaţa farmaceutică românească ar putea să scadă cu până la 1,5% în acest an, potrivit directorului general al Cegedim România, Petru Crăciun, care arată că o revenire pe creştere anul viitor depinde de cât de generoasă este lista de compensate, dacă nu, sectorul se va menţine pe scădere.

122 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF - Cegedim: Scăderea pieţei farmaceutice ar putea ajunge la 1,5% în acest an

CONFERINŢA ZF - Cegedim: Scăderea pieţei farmaceutice ar putea ajunge la 1,5% în acest an (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Potenţialul de scădere este chiar mai mare decât prognoza noastră. Poate fi între 0 şi -1,5%", a arătat Crăciun, la ZF Pharma & Health Summit.

Scenariul de bază avansat de Cegedim România pentru acest an indică o scădere de 0,3%.

Cegedim menţine prognoza de scădere în condiţiile în care vânzările de medicamente din România au revenit pe creştere în al doilea trimestru, cu 6% (5% în euro), ajungând la 3 miliarde lei (680 milioane euro), după trei trimestre consecutive de scădere.

"Pentru 2015 depinde de mai mute lucruri, dar unul dintre cele mai importante este forma finală a listei de compensate. Dacă va fi generoasă, prognoza va fi de uşoară creştere, dacă va fi mai puţin generoasă, aşa cum cred că se va întâmpla, ar putea fi o oarecare scădere", a mai spus Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici