CONFERINŢA ZF: Taxe pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, din 2015 sau 2016

Taxarea pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti (A1) şi Bucureşti-Constanţa (A2) ar putea fi introdusă din 2015, la începutul lucrărilor de reabilitare, sau din anul următor, după finalizarea acestora, a declarat miercuri director general al CNADNR, Narcis Neaga.

4079 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA ZF: Taxe pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, din 2015 sau 2016

CONFERINŢA ZF: Taxe pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti şi Bucureşti-Constanţa, din 2015 sau 2016 (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Întreţinerea celor două autostrăzi este parte a unui proiect de concesiune, alături de construcţia centurii Sud a municipiului Bucureşti.

"Începând din acest an, undeva în toamnă, putem vorbi despre un partener privat care se va ocupa de sistemul de taxare. Implementarea unui nou sistem de taxare face parte din proiectul de concesiune", a spus Neaga la conferinţa ZF Construction & Infrastructure Summit '14, răspunzând unei întrebări.

Şeful CNADNR a afirmat că lucrările de reabilitare a celor două autostrăzi ar putea începe în primăvara anului viitor, iar taxarea ar putea fi impusă fie din 2015, pe perioada de derulare a acestora, sau din 2016, după finalizarea lor.

"Noi am sugerat să înceapă taxarea după finalizarea reabilitărilor", a spus el.

Pe de altă parte, directorul general al CNADNR a arătat că, în opinia sa, în prezent nicio autostradă din România nu poate fi finanţată doar din taxe, ţinând cont de valorile de trafic.

"Nicio autostradă din România nu se susţine din trafic, la acest moment, în 2014. Avem prognoze de trafic pentru 2020, 2025", a spus el.

CNADNR a primit la finele lunii februarie 2013 candidaturi de la companii străine precum Strabag, Vinci, Aktor şi Astaldi sau româneşti, printre care Tehnostrade, Spedition UMB şi Euro Construct Trading'98, pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrări publice privind proiectarea, construcţia, finanţarea, operarea şi întreţinerea Autostrăzii de Centură Sud a municipiului Bucureşti şi operarea şi întreţinerea autostrăzii Bucureşti-Constanţa şi a autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici