Congresul SUA a aprobat suspendarea limitei de îndatorare, evitând intrarea în incapacitate de plată

Senatul american a adoptat o lege bipartizană susţinută de preşedintele Joe Biden care ridică plafonul de îndatorare a guvernului de 31.400 de miliarde de dolari, evitând ceea ce ar fi fost un prim default, potrivit Reuters.

235 afișări
Imaginea articolului Congresul SUA a aprobat suspendarea limitei de îndatorare, evitând intrarea în incapacitate de plată

Congresul SUA a aprobat suspendarea limitei de îndatorare, evitând intrarea în incapacitate de plată

Senatul a votat cu 63-36 pentru a aproba proiectul de lege care a fost adoptat miercuri de Camera Reprezentanţilor, în condiţiile în care legislatorii s-au grăbit în urma unor luni de certuri partizane între democraţi şi republicani.

Departamentul Trezoreriei avertizase că nu va putea să-şi plătească toate facturile la 5 iunie dacă Congresul nu va acţiona până atunci.

„Evităm intrarea în incapacitate de plată în această seară”, a declarat joi liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer.

Biden a lăudat acţiunea promptă a Congresului. „Acest acord bipartizan este o mare victorie pentru economia noastră şi pentru poporul american”, a afirmat preşedintele democrat într-o declaraţie, adăugând că va semna legea cât mai curând posibil. El a precizat că va face o declaraţie suplimentară vineri.

Înainte de votul final, senatorii au parcurs aproape toate amendamentele - respingându-le pe toate în timpul unei sesiuni nocturne, anticipând termenul limită de luni.

Prin această legislaţie, limita legală a împrumuturilor federale va fi suspendată până la 1 ianuarie 2025. Spre deosebire de majoritatea celorlalte ţări dezvoltate, Statele Unite limitează valoarea datoriei pe care guvernul o poate împrumuta, indiferent de orice cheltuieli alocate de legislativ.

Schumer şi omologul său republican, liderul minorităţii Mitch McConnell, şi-au respectat promisiunea de a face tot ce le stă în putinţă pentru a accelera adoptarea proiectului de lege negociat de Biden şi de preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

„America poate răsufla uşurată”, a declarat Schumer în faţa Senatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici